Maatschappelijk Financieren
Menu

Hoe dicht je een gat van € 6,9 miljoen?

Onderwijsinstelling Markant College wilde €20,5 miljoen investeren in een nieuwe school. Wat de gemeente beschikbaar had, was €13,6 miljoen. Een behoorlijk tekort. 'Zo'n groot gat, daar komen partijen vaak zelf niet uit,' zegt Rein Raaijmakers van MF. 'Dan stoppen partijen met bewegen.'

Een gemeente heeft de verplichting om een school te bouwen. Het financieringsbedrag mag de gemeente zelf bepalen. Soms is er maar een beperkt budget beschikbaar door andere grote uitgaven. Is er wel geld, dan wordt er vaak een simpele rekensom gebruikt om het investeringsbedrag te bepalen. Uitgangspunt daarbij is het aantal leerlingen van een school. Soms matcht dat. In het geval van het Markant College matchte dat niet.

'Ja, als je het zo bekijkt, valt de pijn wel mee.'

Het is Maatschappelijk Financieren gelukt om het gat te dichten, maar niet op de manier die je misschien zou verwachten. Wat MF gedaan heeft, is een kraakhelder, vierdeling financieringsplan op tafel gelegd. Wat beketent dat plan voor partij A en voor B? De onderbouwing en bemiddeling gaven zowel de onderwijsinstelling als de gemeente nieuwe inzichten. Uiteindelijk hebben beide partijen dekking gevonden en zelf zorg gedragen voor de financiering.

Andere projecten in de educatieve sector

Meer vragen?

Bel en vertel waarmee we je kunnen helpen.

06 249 481 44